Van Dijk en Gakpo helpen Liverpool na rampstart, Kane schittert in elfklapper

Van Dijk en Gakpo helpen Liverpool na CL-rampstart, Kane schittert in elfklapper

17 september om 22:59

Arne Slot is met Liverpool sterk begonnen aan de Champions League-campagne op bezoek bij AC Milan. De Italianen kwamen direct op voorsprong, maar door Nederlandse inbreng werd de achterstand weggepoetst. In de Allianz Arena wist Bayern München tegenstander Dinamo Zagreb van het veld te blazen met negen (!) doelpunten van de Duitse recordkampioen. 

AC Milan - Liverpool 1-3
Bij Liverpool koos Slot voor Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk in de basis. De middenvelder liet in Oranje al zien in topvorm te verkeren en ook Van Dijk is een onbetwiste keuze van de head coach. Liverpool moest echter na enkele minuten al de bal uit het net vissen, nadat Christian Pulisic direct raak schoot. Lang kon Milan niet van de voorsprong genieten: verdediger Ibrahima Konaté zorgde na een klein half uur voor de gelijkmaker.

Op slag van rust kopte Van Dijk knap binnen om de voorsprong te bezorgen voor Liverpool. De Nederlander torende boven iedereen uit bij een hoekschop en vond de hoek met zijn knik. Na ruim een uur spelen viel de beslissing in Milaan nadat Dominik Szoboszlai een assist van de ingevallen Cody Gakpo verzilverde. Door de zege blijft Liverpool vooralsnog foutloos in de nieuwe opzet van het miljardenbal.

Bayern München - Dinamo Zagreb 9-2
In München moest Bayern aan de bak om het duel met Zagreb snel op slot te gooien. Na een kleine twintig minuten opende Harry Kane de score door een strafschop te benutten, nadat een treffer van Leroy Sané werd afgekeurd. Daarna ging het snel: Vóór het rustsignaal stond het al 3-0 na verdere treffers van Raphaël Guerreiro en Michael Olise.

In de tweede helft ging de wedstrijd alle kanten op. Zagreb maakte het weer spannend met twee snelle goals, maar daarna ging de voetbalmachine van Vincent Kompany lopen. Door verdere goals van Kane, Sané, Olise én een treffer van Leon Goretzka werd de eindstand uiteindelijk op 9-2 (!) bepaald. Door de waanzinnige zege gaat Bayern aan kop in het klassement in de nieuwe opzet van de Champions League. 

Overige uitslagen:

Real Madrid - VfB Stuttgart 3-1
Sporting Portugal - OSC Lille 2-0