'Aké op weg naar de uitgang bij City, binnenlandse toptransfer lonkt'

8 juli 2022 om 08:08

Nathan Aké is hard op weg naar zijn oude club Chelsea. De onderhandelingen tussen Manchester City en de Londenaren bevinden zich volgens The Times in de laatste fase.

Het aantrekken van een centrale verdediger is prioriteit voor The Blues na het vertrek van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen. Het duo vertrok transfervrij naar respectievelijk Real Madrid en FC Barcelona. De spoeling werd daardoor erg dun centraal achterin. Eerder leek Matthijs de Ligt op weg naar Londen, maar nu ligt Bayern München op pole position voor de Nederlander. De Engelse grootmacht schakelde daarom door naar een andere Oranje-international: Nathan Aké.

De linkspoot staat zelf open voor een vertrek bij Manchester City, weet de Engelse krant. Aké zou rond de 45 miljoen euro moeten kosten. De 27-jarige verdediger speelde van 2011 tot en met 2017 ook al voor de Premier League-gigant. Bij City is Aké geen basisspeler. Rúben Dias, John Stones en Aymeric Laporte staan voor hem in de pikorde.

Aké kwam al zeventien keer uit voor Chelsea en daar lijken dus meer duels bij te komen. Voor The Citizens kwam de jeugdexponent van Feyenoord veertig keer uit, waarin hij drie keer scoorde.