Feyenoord revancheert zich van Europees echec en wint zakelijk van NAC Breda

Vandaag om 16:30

Feyenoord heeft in De Kuip een zakelijke 2-0 overwinning geboekt op NAC Breda. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij een kopbal van invaller Ayase Ueda. In de tweede helft verzilverde Quinten Timber een strafschop om de wedstrijd in het slot te gooien.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en drong vanaf het begin aan. Antoni Milambo kreeg al vroeg een grote kans, maar zijn inzet werd ternauwernood geblokt door Boy Kemper. Santiago Giménez moest halverwege de eerste helft geblesseerd per brancard het veld verlaten. De Mexicaanse spits viel op het gras en greep direct naar zijn hamstring.

Onder begeleiding van de medische staf werd hij van het veld gedragen, wat de ernst van de blessure deed vermoeden. Ueda kwam als vervanger en scoorde zes minuten later met een knappe kopbal na een voorzet van Gijs Smal.

In de tweede helft behield Feyenoord de controle. Na een handsbal van verdediger Leo Greiml kreeg Feyenoord een strafschop toegekend, die door Quinten Timber werd benut. NAC kwam er nauwelijks aan te pas en kon geen vuist maken tegen het dominante Feyenoord. De Rotterdammers haalden rustig de eindstreep en hielden de drie punten in Rotterdam.