Jonk voegt zich bij de staf van het Nederlands elftal en is nieuwe assistent van K

Jonk voegt zich bij de staf van het Nederlands elftal en is nieuwe assistent van Koeman

Vandaag om 12:09
Laatste update: om 12:09

Wim Jonk is de nieuwe assistent van het Nederlands elftal. De trainer vertrok afgelopen jaar na chaos binnen de club nog bij FC Volendam en voegt zich nu bij de staf van Ronald Koeman.

Door het vertrek van Sipke Hulshoff was Oranje op zoek naar een nieuwe assistent. Die is er nu gevonden in de naam van Jonk. De KNVB maakt bekend dat de assistent voor twee jaar verbonden blijft aan het elftal en dus tot het WK van 2026 deel uitmaakt van de staf. "Als oud-international weet ik nog goed hoe bijzonder het is het shirt van het Nederlands elftal aan te trekken en dat maakt deze stap speciaal", begint Jonk op de site van de KNVB. "Vanaf het moment dat ik werd gevraagd ben ik eigenlijk steeds enthousiaster geworden. Ik wil graag helpen het groeiproces bij Oranje verder vorm te geven de komende periode. Met deze staf en de potentie van de spelersgroep geloof ik in een goede en succesvolle samenwerking."

Ronald Koeman geeft aan verheugd te zijn op de komst van Jonk. "Met zijn ervaring is hij een uitstekende toevoeging voor onze technische staf. Ik ken hem als een goede trainer met een frisse, eigen kijk op voetbal. Met de komst van Wim is onze technische staf compleet voor de komende twee jaar, waarin we goed willen presteren in de Nations League en daarna richting het WK van 2026 gaan werken."