Dit clubrecord kan Feyenoord zaterdagavond evenaren tegen NEC

Dit clubrecord kan Feyenoord zaterdagavond evenaren tegen NEC
Vandaag om 13:22
Laatste update: om 13:48

Feyenoord kan komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC een bijzonder clubrecord evenaren. De ploeg van trainer Arne Slot heeft sinds december 2023 geen competitiewedstrijd meer verloren. Destijds was PSV met 1-2 te sterk. Als Feyenoord niet verliest in Nijmegen, blijft de club voor de 26ste keer op rij ongeslagen in de Eredivisie.

Langste ongeslagen reeks Feyenoord

Dat zou de langste ongeslagen reeks in deze eeuw evenaren, een prestatie die eerder tweemaal werd neergezet. De eerste keer gebeurde dat onder Dick Advocaat in het seizoen 2019/2020. De reeks werd toen beëindigd door Vitesse. Ook vorig seizoen boekte Feyenoord 26 ongeslagen wedstrijden op rij, waarna opnieuw Vitesse roet in het eten gooide.

NEC krijgt nu de kans om de reeks van Feyenoord te stoppen en zo de evenaring van dit clubrecord te voorkomen. De eventuele evenaring komt wellicht op een ietwat onverwacht moment, want de competitiestart van de Rotterdammers is nog niet om over naar huis te schrijven. Uit vijf gespeelde wedstrijden haalde de ploeg van trainer Brian Priske namelijk slechts negen punten.