PSV wint ook zevende Eredivisieduel: Pepi grote man in Brabantse derby

PSV wint ook zevende Eredivisieduel: Pepi grote man in Brabantse derby

28 september om 18:28
Laatste update: 28 september om 20:54

PSV is ook na dit weekend nog altijd foutloos in de Eredivisie. De Eindhovenaren traden zaterdagmiddag aan in Tilburg voor de Brabantse derby tegen Willem II, die na rust in hun voordeel werd beslist: 0-2. Ricardo Pepi was met twee goals de grote man aan de zijde van PSV, dat een aantal spelers rust kon geven en zodoende met lachende gezichten toe kan leven naar het Champions League-duel met Sporting CP van aanstaande dinsdag.

PSV begon met twee basisdebutanten: Ivan Perisic en Pepi, maar oogde in de beginfase niet scherp. Luuk de Jong en Johan Bakayoko kregen rust van trainer Peter Bosz. Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal werd Willem II als eerste gevaarlijk, met een teruggetrokken voorzet van Kyan Vaesen die bij de eerste paal door Cisse Sandra in het zijnet werd gewerkt.

Willem II houdt sterk stand in eerste helft
Daarna werd het tempo vooral bepaald door PSV. De Eindhovenaren dachten in de vijfde minuut op voorsprong te komen toen Malik Tillman bij de tweede paal een hoge bal richting doel werkte, maar Willem II-goalie Thomas Didillon-Hödl redde ternauwernood op de lijn. Verdere grote kansen waren er in de eerste helft nauwelijks te noteren voor PSV, dat enorm veel balbezit had, maar in efficiëntie tekortschoot. In een van de spaarzame tegenstoten van de Tilburgers kopte Vaesen nog een uitstekende voorzet van Nick Doodeman op doel, maar ook Walter Benítez liet zijn kwaliteiten zien met een uitstekende redding.

Pepi maakt verschil na rust
In de tweede helft begonnen de bezoekers een stuk voortvarender. Dat lag mede aan twee wissels die Bosz doorvoerde. De coach haalde Tillman en Mauro Júnior naar de kant en bracht Noa Lang en Rick Karsdorp, die ook zijn debuut maakte, voor hen in de plaats. Pepi kopte in de 50ste minuut een uitstekend aangesneden vrije trap van Joey Veerman binnen, waardoor de openingstreffer op het scorebord stond: 0-1.

Veerman valt geblesseerd uit
Een klein kwartier later werd de voorsprong verdubbeld. Karsdorp ging voor de overlap op rechts, waarna Pepi de daaropvolgende voorzet binnen tikte en zijn tweede van de middag maakte. De geschorste Willem II-coach Peter Maes zag vanaf de tribune toe hoe zijn ploeg in de slotfase geen vuist kon maken tegen de regerend landskampioen, maar de schade nog enigszins beperkt hield. Een klein smetje op de PSV-zege was het geblesseerd uitvallen van Joey Veerman, die een kwartier voor het einde naar zijn lies greep en werd vervangen door Isaac Babadi.

PSV speelt komende dinsdag om 21.00 uur in het eigen Philips Stadion tegen Sporting CP en kan rustig gaan kijken wat de concurrentie in de Eredivisie later dit weekend doet. Sporting-thuis is het tweede duel van de Eindhovenaren in de nieuwe Champions League-campagne. De eerste ging met 3-1 verloren tegen Juventus, en dus is een resultaat van enorm belang om te overwinteren.