Dit zegt Vink over een mogelijk groot probleem bij Ajax in de Eredivisie

Dit zegt Vink over een mogelijk groot probleem bij Ajax in de Eredivisie

Vandaag om 07:20

Marciano Vink ziet een zorgwekkende ontwikkeling bij Ajax onder trainer Francesco Farioli. Het veelvuldig rouleren van spelers leidt volgens hem tot voorspelbaar spel en problemen in de aanval. Vink denkt dat dit in de competitie vaker zal voorkomen en waarschuwt voor de gevolgen.

In het ESPN-programma Dit was het Weekend sprak Vink zijn zorgen uit over de aanpak van Farioli. "Het lijkt bijna rouleren omdat het kan. Voor Brian Brobbey was dit echt niet goed. Je weet dat je een lastige wedstrijd gaat spelen tegen een team dat zich heel compact opstelt. Brobbey kwam daardoor alleen te staan en de vleugelspelers kwamen er niet aan te pas." Volgens Vink was dit tegen NAC al zichtbaar, en had Go Ahead Eagles Ajax ook bijna afgestraft.

Vink wijst daarnaast op de verdedigende focus van Farioli, iets wat de creativiteit van de ploeg beperkt. "Bij Nice scoorde hij in een heel seizoen veertig keer. Dat baart mij zorgen. Er lijkt weinig ruimte te zijn voor variatie. Alles gebeurt volgens dezelfde patronen en als een tegenstander goed compact speelt, gaat het spel van Ajax stroperig lopen." Vink denkt dat Ajax in de Eredivisie vaker met dit probleem te maken krijgt.

Kenneth Perez haakte in met kritiek op het vermeende excuus dat spelers geen twee wedstrijden in de week zouden kunnen spelen. "We doen alsof Europees voetbal zo zwaar is. De clubs strijden ervoor, maar zodra ze het spelen, is het ineens te zwaar. Dan moet je gewoon niet Europees spelen", aldus Perez.