Deze voormalig Eredivisie-spelers staan nu onder contract bij Sporting Lissabon

Deze voormalig Eredivisie-spelers staan onder contract bij Sporting Lissabon

Vandaag om 08:03
Laatste update: om 08:13

Dinsdagavond staat er voor PSV een belangrijk duel op de agenda. In de tweede speelronde van de Champions League nemen de Eindhovenaren het in eigen huis op tegen Sporting Lissabon. De Portugese club heeft momenteel meerdere oud-Eredivisie-spelers onder contract. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke oude bekende momenteel in de Portugese hoofdstad spelen.

Welke voormalig Eredivisie-spelers spelen bij Sporting Lissabon?

Eén van hen is Jerry St. Juste, die in Nederland speelde voor sc Heerenveen en Feyenoord. Sinds zijn overstap naar Sporting in 2022 heeft de centrale verdediger zich ontwikkeld tot een vaste waarde. St. Juste staat bekend om zijn snelheid en sterke fysieke spel, wat hem een belangrijke kracht maakt in de defensie.

Daarnaast staat ook Marcus Edwards, die op huurbasis voor Excelsior uitkwam, onder contract bij de Portugese topclub. Na zijn avontuur in Nederland maakte de aanvaller indruk bij Vitoria Guimarães, waarna Sporting hem overnam. Edwards blinkt uit door zijn technische vaardigheden en is een gevaarlijke aanvaller in de Portugese competitie.