Vermoedelijke opstelling PSV voor het Champions League-duel met Sporting CP

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz mist sterkhouder op het middenveld

Vandaag om 07:10
Laatste update: om 07:10

Speelronde twee in de Champions League staat alweer voor de deur. PSV neemt het daarin op tegen Sporting CP, maar Peter Bosz kreeg vlak voor het duel slecht nieuws over Joey Veerman. Wat is de vermoedelijke opstelling van de Eindhovenaren? VoetbalNieuws neemt de elf namen met je door.

Hoewel PSV afgelopen zaterdag in de Eredivisie de Brabantse derby tegen Willem II met 0-2 won, heerste er geen hosannastemming. PSV behield haar perfecte status en schreef de zevende overwinning van het seizoen bij. Ivan Perisic debuteerde tegen Willem ll en Ricardo Pepi scoorde tweemaal. Echter moest Veerman geblesseerd naar de kant. Een liesblessure gooit roet in het eten van de middenvelder.

Wat is de vermoedelijke opstelling van PSV?

Tijdens zijn persconferentie van maandag moest Bosz het slechte nieuws vertellen dat hij hoogstwaarschijnlijk geen rekening houdt met Veerman. Daarmee moet de oefenmeester een wijziging doorvoeren in zijn basisopstelling. Samen met Jerdy Schouten vormt Veerman al maandenlang het centrale blok op het middenveld van de Eindhovenaren, maar daar komt dus verandering in. Op verschillende momenten verving Ismael Saibari Veerman al in de wedstrijd, maar nu zal hij dat ook vanaf het begin doen.

Achterin zullen er geen veranderingen zijn. Walter Benítez verdedigt het doel en Olivier Boscagli en Ryan Flamingo vormen het centrale duo. Matteo Dams werd gepromoveerd tot volwaardig eerste-elftalspeler, en zal ook zijn basisplaats behouden. Mauro Júnior dient als rechtsback. Verder zullen Schouten en Til de twee middenvelders naast Saibari zijn. Til dient daarbij als de meest aanvallende middenvelder.

Tegen Willem ll mocht Perisic dus debuteren, maar tegen Sporting CP zal hij waarschijnlijk weer op de bank zitten. Johan Bakayoko begint gewoon vanaf het eerste fluitsignaal. Dat geldt ook voor Luuk de Jong, waardoor Pepi weer tweede viool speelt. Malik Tillman is de linksbuiten.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Mauro Júnior, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Saibari, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman.

PSV - Sporting CP begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via Ziggo Sport. VoetbalNieuws doet uiteraard ook live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.