UEFA grijpt in: official bij PSV-wedstrijd om 'zorgwekkende reden' vervangen

UEFA grijpt in: official bij PSV-wedstrijd om 'zorgwekkende reden' vervangen
Vandaag om 07:00
Laatste update: om 07:00

Fabio Maresca is door de UEFA uit zijn rol als vierde official gehaald voor het Champions League-duel tussen PSV en Sporting CP. De Italiaan zou een speler in Koeweit hebben bedreigd met de dood tijdens een wedstrijd, wat leidde tot zijn vervanging.

Volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport riep Maresca tegen Al-Arabi-speler Khaled Al-Murshed "ik vermoord je" tijdens een competitiewedstrijd tussen Al-Arabi en Kuwait SC. Dit zou aanleiding zijn geweest voor een bestuurslid van Al-Arabi om aangifte te doen tegen de scheidsrechter. Hoewel de Italiaanse voetbalbond nog geen officiële informatie uit Koeweit heeft ontvangen, besloot de UEFA Maresca niet langer in te zetten bij de wedstrijd in Eindhoven.

Maresca wordt vervangen door Daniele Doveri, terwijl Marco Gaudi als scheidsrechter zal fungeren. Twee weken geleden was Maresca ook actief in Nederland, toen als vierde official bij het duel Feyenoord – Bayer Leverkusen. PSV speelt dinsdagavond om 21.00 uur zijn tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen, na een eerdere 3-1 nederlaag tegen Juventus.