Dit zijn de meest legendarische Europese avonden van FC Twente in de Grolsch Veste

Dit zijn de meest legendarische Europese avonden van FC Twente in de Grolsch Veste

3 oktober om 15:43
Laatste update: 3 oktober om 15:43

FC Twente maakt zich op voor een bijzondere avond: voor het eerst sinds 2012 speelt de club weer een thuiswedstrijd in een Europees hoofdtoernooi. In de competitiefase van de Europa League komt het Turkse Fenerbahçe op bezoek in de Grolsch Veste. Een goed moment om terug te blikken op enkele van de meest legendarische Europese avonden in dit stadion.

FC Twente - Olympique Marseille (2009)

In februari 2009 stond Twente in de UEFA Cup tegenover Olympique Marseille. Na een 1-0 overwinning in Frankrijk wist de ploeg van Steve McClaren het thuis niet af te maken. Marseille won met 0-1, waarna strafschoppen de beslissing brachten. Ondanks een gestopte penalty van Sander Boschker, moest Twente de Europa League verlaten. Het intense duel en de sfeer in het stadion blijven echter in het geheugen gegrift.

FC Twente - Schalke 04 (2012)

Een van de meest bijzondere ontmoetingen in de Grolsch Veste vond plaats in 2012, toen Twente Schalke 04 trof in de achtste finale van de Europa League. De vriendschappelijke band tussen beide clubs werd even opzij gezet toen Twente met 1-0 won, dankzij een strafschop van Luuk de Jong. Hoewel de return in Duitsland met 4-1 werd verloren, blijft de thuisoverwinning een bijzondere herinnering voor de fans van beide clubs.

Gelijkspellen in de Champions League en succes in Europa League (2010/2011)

In het Champions League-seizoen 2010-2011 leverde Twente drie memorabele thuisgelijkspellen af in de Grolsch Veste. De ploeg van Michel Preud'homme hield grootmachten als Internazionale (1-1), Tottenham Hotspur (3-3) en Werder Bremen (1-1) op een gelijkspel. Deze resultaten toonden Twente’s veerkracht op het hoogste Europese niveau en gaven de fans meerdere avonden om nooit te vergeten. Twente overwinterde destijds in de Europa League, waar het na zeges op Rubin Kazan en Zenit in de kwartfinales kansloos werd uitgeschakeld door Villarreal.

Nu hoopt FC Twente, met Fenerbahçe als tegenstander, opnieuw een bijzondere Europese avond toe te voegen aan deze rijke historie.