Slot en Gravenberch vallen mogelijk in de prijzen: hiervoor zijn de Nederlanders g

Slot en Gravenberch vallen mogelijk in de prijzen: hiervoor zijn de Nederlanders genomineerd

3 oktober om 13:50

Arne Slot en Ryan Gravenberch maken kans op een belangrijke onderscheiding in de Premier League. Liverpool is koploper van de Engelse competitie en wellicht vallen de Nederlanders in de prijzen. VoetbalNieuws vertelt je welke prijzen dat zijn.

Liverpool kent een sterke start van het seizoen. De ploeg van Arne Slot kwam afgelopen maand zesmaal in actie en vijf wedstrijden leverden een overwinning op. Van Nottingham Forest werd verloren, maar het lijkt erop dat de Nederlander daar niet op wordt afgerekend. Een sleutelspeler voor Slot is Gravenberch. De middenvelder kan net als zijn manager rekenen op een mooie nominatie.

Waarvoor zijn Arne Slot en Ryan Gravenberch genomineerd?

Slot wordt mogelijk beloond voor de sterke maand van Liverpool. De manager is genomineerd voor de titel Manager van de Maand. Afgelopen maand behoorde de Nederlander ook tot de genomineerden, maar toen ging de eer naar Brighton & Hove Albion-manager Fabian Hürzeler. Nu Liverpool koploper is van de Premier League lijkt Slot een nog grotere kans te maken op de prijs. Zijn concurrenten zijn Mikel Arteta (Arsenal), Unai Emery (Aston Villa), Enzo Maresca (Chelsea) en Marco Silva (Fulham).

Naast Slot is er nog een Nederlander genomineerd in een Premier League-categorie. Gravenberch mag zich mogelijk Speler van de Maand noemen. De Nederlandse controleur maakt een ijzersterke indruk in Engeland en is sinds dit seizoen een vaste naam in de basisopstelling. De concurrentie is echter niet mals. Harvey Barnes (Newcastle), Gabriel (Arsenal), Raul Jimenez (Fulham), Dwight McNeil (Everton), Cole Palmer (Chelsea), Ollie Watkins (Aston Villa) en ploeggenoot Luiz Diaz zijn de andere kanshebbers.