Dit schrijven de Engelse kranten over het gelijkspel van Ten Hag met United

Dit schrijven de Engelse kranten over het gelijkspel van Ten Hag met United

Vandaag om 09:25

In een bewogen Europa League-duel tegen FC Porto wist Harry Maguire in de blessuretijd een punt te redden voor Manchester United, dat ondanks een 2-0 voorsprong uiteindelijk met een 3-3 gelijkspel genoegen moest nemen. VoetbalNieuws.nl bladert je door de Engelse kranten.

Dit schrijven de Engelse kranten over het gelijkspel van Manchester United

The Guardian beschrijft hoe Maguire de wankelende positie van Erik ten Hag even wist te redden. 'De late gelijkmaker van Harry Maguire werpt misschien een ander licht op de recente 3-0 nederlaag tegen Tottenham,' schrijft Jamie Jackson, die zich afvraagt hoelang Ten Hag nog kan ontsnappen aan ontslag. Jackson noemt de Nederlandse trainer zelfs 'Harry Houdini' vanwege zijn vermogen om net op tijd te ontsnappen aan een verlies, maar hij waarschuwt: 'United verviel weer in desintegratiemodus,' nadat Porto snel terugkwam in de wedstrijd.

Manchester Evening News wijst op de noodzaak om Maguire weer vast in de basis te zetten. 'Ik zag de leider waar Manchester United zo naar verlangt, en hij moet starten tegen Aston Villa,' schrijft de krant, die daarmee suggereert dat Maguire een vaste plek in de verdediging verdient. Over Matthijs de Ligt zijn de woorden minder vriendelijk: 'De Ligt's positionering werd genadeloos blootgelegd,' vooral bij de doelpunten van Samu Omorodion. De Ligt wordt beschuldigd van slechte verdedigende acties, wat volgens de krant leidde tot de comeback van Porto.

The Daily Mail prijst Maguire’s mentale kracht, vooral gezien zijn degradatie als aanvoerder en de kritiek die hij kreeg. 'Harry Maguire heeft nooit opgegeven, ook al leken anderen hun oordeel over hem al klaar te hebben,' schrijft Nathan Salt. Hij noemt Maguire’s gelijkmaker 'een reddingsboei' voor Ten Hag: 'Maguire heeft mogelijk het voortbestaan van Erik ten Hag als manager veiliggesteld met zijn late gelijkmaker.' Salt wijst erop dat Maguire in moeilijke tijden altijd voorop blijft lopen en dat dit soort momenten zijn waarde voor het team bewijzen.