Dit is de definitieve selectie van het Nederlands elftal

Koeman maakt definitieve selectie bekend: Jurriën Timber en Schouten ontbreken

Vandaag om 12:03
Laatste update: om 12:12

Bondscoach Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels tegen Hongarije en Duitsland bekendgemaakt. Joey Veerman, Jan Paul van Hecke en Wout Weghorst zijn door blessures afgevallen. Mats Wieffer is weer van de partij en er zijn nog meer opvallende afwezigen: Jurriën Timber en Jerdy Schouten. VoetbalNieuws.nl zet de definitieve selectie voor je op een rij!

Ook deze interlandperiode heeft Koeman dus weer te maken met de nodige blessures. Van Veerman, Van Hecke en Weghorst was dit bekend, maar van Schouten en Timber dus nog niet. De laatste twee genoemden kwamen afgelopen week nog in actie in de Champions League, maar zijn nu niet van de partij. Vermoedelijk vanwege blessures dus.

Als vervangers van Schouten en Timber zijn Wieffer en Maatsen opgeroepen. Het Premier League-duo heeft dit seizoen nog niet al te veel minuten gemaakt, maar dat is voor Koeman geen reden om hen niet op te roepen.

De definitieve selectie bestaat uit een mix van ervaren internationals en jonge talenten. Nederland speelt op 11 oktober tegen Hongarije en op 14 oktober tegen Duitsland. Oranje begon de Nations League-campagne afgelopen maand met een 5-2 overwinning op Bosnië-Herzegovina en een 2-2 gelijkspel tegen Duitsland.

De definitieve selectie van Oranje

Keepers: Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam)

Verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Stefan de Vrij (Internazionale), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig), Jorrel Hato (Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Ian Maatsen (Aston Villa)

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Juventus), Tijjani Reijnders (AC Milan), Quinten Timber (Feyenoord), Justin Kluivert (AFC Bournemouth), Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion)

Aanvallers: Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Joshua Zirkzee (Manchester United)