Hancko en Lotomba hebben de vrijdagtraining overgeslagen bij Feyenoord

Twee Feyenoord-basisspelers laten training schieten in aanloop naar Twente-thuis

Vandaag om 14:14

Feyenoord heeft vrijdag getraind zonder David Hancko en Jordan Lotomba. Het defensieve duo heeft de slijtageslag gevoeld in Girona (2-3 winst) en werkte binnen een individueel programma af. Brian Priske verwacht de spelers er tegen FC Twente wel gewoon bij.

Hancko liep aan het eind van het duel in Spanje flink te trekkenbenen, maar moest de wedstrijd noodgedwongen uitspelen omdat Feyenoord door zijn wissels zat. Lotomba liet zich wel wisselen en ook hij heeft wat pijntjes overgehouden aan de wedstrijd in Girona. "Ze trainen allebei morgen wel", begon Priske op de persconferentie.

"David is een echte vechter, hij wil elke seconde spelen, dat heb je ook vorig jaar gezien", vervolgde Priske, die doelt op de onverzettelijkheid van de Slowaak, die afgelopen seizoen de speler met de op één na meeste officiële speelminuten in Europa was. "Hij voelt het een beetje, maar is zo fit. Ik verwacht hem er zondag gewoon bij."

Stengs en Nieuwkoop

Met Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop staan er nog twee spelers aan de kant bij Feyenoord. Daar zal Priske zondag in ieder geval nog geen beroep op kunnen doen. "Dat gaat na de interlandbreak worden. Bart (Nieuwkoop, red.) was op het veld vandaag, maar zondag is te snel. Calvin hoop ik er volgende periode weer bij te hebben, maar hij neemt zijn tijd. We willen niks forceren dus ik verwacht niets de komende weken."