Slot verwijt Til niets: 'Guus heeft wat aan mij te danken, maar ik ook aan hem'

8 juli 2022 om 16:31
Laatste update: 8 juli 2022 om 16:32

Guus Til verraste afgelopen week door te tekenen bij concurrent PSV. In het Feyenoord-shirt blonk de aanvallende middenvelder afgelopen seizoen uit als huurling. Arne Slot verwijt zijn voormalig pupil helemaal niets na de pikante overstap.

PSV deed zaken met Spartak Moskou en betaalt vier miljoen euro aan de Russen om Til aan te trekken. De international tekende tot medio 2026 in Eindhoven. "Dit is de voetballerij", reageert Slot bij ESPN. "Guus heeft vast wat aan mij te danken, maar ik heb ook wat aan hem te danken en de club Feyenoord ook."

Til was afgelopen jaar erg belangrijk voor Feyenoord. Zo leverde hij bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage aan de kwalificatie voor de Conference League door liefst zes keer te scoren in de voorrondes. "Hij heeft gedaan waar we hem voor gehaald hadden: met ongelofelijk veel energie en fanatisme spelen, waardoor wij altijd een tegenstander konden afjagen", vervolgt Slot zijn lofzang. "Daar hebben wij en de fans enorm van genoten. Dat heeft hij gecombineerd met vijftien goals."

Slot concludeert dat Til 'de club, zijn trainer en zijn medespelers' veel gegeven heeft. "Hij maakt nu een andere keuze. Dat gebeurt dag en nacht in de voetballerij, dus het zou heel raar zijn om dit de speler te verwijten. Het is goed dat Guus zijn carrière weer volledig heeft opgepikt en dat hij nu zo veel vertrouwen in zichzelf heeft dat hij ook denkt dat hij het zonder mij kan", zegt de oefenmeester met een brede glimlach. "Dat is een grapje."

Met een knipoog sluit Slot af. "Daarmee zet ik hem wel een klein beetje onder druk hoe hij komend jaar gaat presteren."