Efficiënt Feyenoord nét te sterk voor Twente in eerste topper van het seizoen

Efficiënt Feyenoord nét te sterk voor Twente in eerste topper van het seizoen
6 oktober om 16:26
Laatste update: 6 oktober om 18:49

Feyenoord kent een uitstekende laatste week van het tweede 'blok' in de Eredivisie. Na de zege in de Champions League op Girona FC van afgelopen woensdag, boekten de Rotterdammers zondag weer een overwinning. In De Kuip versloeg de ploeg van trainer Brian Priske FC Twente met 2-1. De eerste topper van het seizoen leverde vooral in de eerste helft spektakel op.

Feyenoord begon met dezelfde elf namen als tegen Girona. Joseph Oosting voerde bij Twente daarentegen wel één noodgedwongen wisseling door. Ricky van Wolfswinkel ontbrak in de wedstrijdselectie vanwege privéomstandigheden. Afgelopen donderdag stond hij tegen Fenerbahçe in de Europa League (1-1) nog wel op rechtsbuiten.

Feyenoord begon niet scherp aan het duel. Dat resulteerde na twee minuten al in een grote kans voor Daan Rots, die een goed aangesneden corner gevaarlijk verlengde. Doelman Timon Wellenreuther greep echter adequaat in en schreeuwde zijn ploeg vervolgens vol ongeloof toe. In een eerste helft waarin Twente de overhand had, kwam Rots wederom in kansrijke positie. Sam Lammers speelde de rechtsbuiten met een schitterende hoge pass vrij, maar oog-in-oog met Wellenreuther schoot hij naast.

Enigszins tegen de verhoudingen in kwam Feyenoord vervolgens op voorsprong. Ayase Ueda, die tot op dat moment nauwelijks goede dingen liet zien, maakte zich vrij, kreeg de bal van Thomas Beelen, speelde Hugo Bueno op links vrij en kopte vervolgens uitstekend binnen. De wedstrijd kantelde daarna in het voordeel van de Rotterdammers. Lars Unnerstall leverde de bal in de opbouw zomaar in bij Ibrahim Osman. Na wat hectiek rondom de zestien was het vervolgens In-beom Hwang die de 2-0 binnenschoot en het publiek in De Kuip weer deed juichen.

In een verder weinig aantrekkelijke tweede helft kreeg Feyenoord in de 79ste minuut nog een tegentreffer te verwerken. Na een grove fout van Thomas Beelen haalde Sem Steijn verwoestend uit voor de 2-1. De bal ging prachtig onderkant lat in het net achter Wellenreuther.

Doelpunten vielen er verder niet, en dus boekte Feyenoord haar derde competitiezege van het seizoen. De ploeg van Priske heeft tot dusver dertien punten verzameld uit zeven wedstrijden. Komende week staan er interlands op het programma, en dus vliegen van beide ploegen een aantal spelers uit naar hun landenteams. Feyenoord komt op zaterdag 19 oktober weer in actie, uit bij Go Ahead Eagles. Twente gaat dan op bezoek bij RKC.