Langs de meetlat: dit zijn de selectiewaardes van het Nederlands elftal en Hongari

Langs de meetlat: dit zijn de selectiewaardes van het Nederlands elftal en Hongarije

8 oktober om 07:24

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond op tegen Hongarije. In de hoofdstad van de opponent treft Oranje een lastige tegenstander en VoetbalNieuws zet de selectiewaarden tegenover elkaar.

Oranje is sterk begonnen aan de Nations League. Bosnië en Herzegovina werd met 5-2 verslagen en in de Johan Cruijff ArenA deed Nederland zichzelf tekort door met 2-2 gelijk te spelen tegen Duitsland. Hongarije is minder in vorm. Zij pakten één punt tegen Bosnië, maar verloren ook met 5-0 van onze oosterburen.

Hoeveel is de selectie van Oranje waard?

De selectie van Oranje puilt uit met sterspelers. Xavi Simons, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Micky van de Ven zijn volgens Transfermarkt allen meer dan vijftig miljoen euro waard. Gezamenlijk is de selectie van Ronald Koeman een zekere 775 miljoen euro waard. Flink meer dan de tegenstander van vrijdag. Slechts twee spelers vallen onder de tien miljoen euro. Stefan de Vrij is met zijn 32 jaar niet meer de jongste en is slechts zeven miljoen euro waard. Sparta Rotterdam-doelman Nick Olij moet het doen met vier miljoen euro.

Hoeveel is de selectie van Hongarije waard?

De selectie van Marco Rossi teert voornamelijk op Dominik Szoboszlai. De Liverpool-middenvelder heeft een transferwaarde van 75 miljoen euro en maakt sinds afgelopen jaar deel uit van het Engelse topteam. Onder Arne Slot is de Hongaarse aanvoerder een vaste waarde. Achter Szoboszlai komen spelers als Roland Sallai en Willi Orbán met respectievelijke waardes van veertien en tien miljoen euro. Maar liefst negen spelers zijn op te halen voor minder dan één miljoen euro. In totaal is de selectie 134,7 miljoen euro waard, 5,75 keer minder dan Oranje.