The Athletic: dinsdag cruciale vergadering over toekomst Ten Hag bij United

The Athletic: dinsdag cruciale vergadering over toekomst Ten Hag bij United

Vandaag om 12:37

Erik ten Hag's positie bij Manchester United staat zwaar onder druk. Vandaag komen de hoogste bestuurders van de club in Londen bijeen om zijn toekomst als manager te bespreken, meldt The Athletic. De eigenaren Sir Jim Ratcliffe en Joel Glazer, samen met andere belangrijke figuren binnen de club, zullen aanwezig zijn om de teleurstellende prestaties van het team te evalueren.

Na zeven competitiewedstrijden staat United op de veertiende plaats, wat de slechtste seizoenstart in de Premier League-geschiedenis van de club betekent. Ondanks eerdere steun voor Ten Hag hebben recente nederlagen, waaronder een pijnlijke 3-0 tegen Tottenham, en gelijke spelen tegen Porto en Aston Villa, zijn positie ernstig verzwakt. Binnen de club gaan al geruchten over mogelijke vervangers, waarbij de naam van Ruud van Nistelrooij naar voren komt als interim-oplossing. Ook de beschikbaarheid van Thomas Tuchel wordt besproken.

Ten Hag is momenteel op vakantie tijdens de interlandperiode, maar houdt volgens eigen zeggen dagelijks contact met het bestuur. Mocht United besluiten om afscheid van hem te nemen, zou de club volgens bronnen rekening moeten houden met een ontslagvergoeding van naar schatting zeventien miljoen euro. De vergadering in Londen zal niet alleen de toekomst van Ten Hag behandelen, maar ook bredere kwesties binnen de club, zoals de financiële situatie en de mogelijke renovatie van Old Trafford.