Jürgen Klopp heeft een nieuwe baan

Klopp heeft een nieuwe baan: dit gaat de oud-Liverpool coach doen

Vandaag om 08:25
Laatste update: om 08:25

Jürgen Klopp gaat weer aan de slag in de voetbalwereld. Ditmaal zal de Duitser niet als coach gaan werken, maar er is een adviserende rol voor hem gemaakt. Toch staat er een bijzondere clausule in zijn contract. Wat gaan Klopp doen en welke clausule heeft zijn nieuwe overeenkomst? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Volgens de goed ingelichte Sky Sports Deutschland-journalist Florian Plettenberg gaat Klopp aan de slag bij het Red Bull-concern. Hij zal daar gaan werken vanuit de rol: Global Head of Soccer. De oud-trainer van Liverpool, die werd vervangen door Arne Slot, zal daarmee alle clubs die onder het merk vallen gaan adviseren. Onder het merk vallen onder andere RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bull Bragantino, etc. 

Hoewel Klopp langere tijd uit de voetbalwereld zou blijven keert hij dus mogelijk alweer snel terug. Per 1 januari 2025 zal hij volgens de Duitse media starten in zijn nieuwe rol. In het contract van Klopp staat een bijzondere clausule. Mocht Julian Nagelsmann vertrekken bij het Duitse nationale elftal, dan kan Klopp zijn contract opzeggen om bondscoach te worden.

Vanuit zijn rol zal Klopp de Red Bull-clubs gaan ondersteunen in coachingszaken, speelfilosofie, ontwikkeling en overdracht van talenten/hoofdcoaches en meer. Het zal de eerste keer zijn dat hij een adviserende rol op zich neemt. Eerder was hij naast zijn successen bij Liverpool ook actief bij Borussia Dortmund en Mainz 05.