Perez haalt schouders op: 'Ik vind het heel bijzonder dat Ajax hem terughaalt'

8 november 2021 om 10:28

Andre Onana zat tegen Go Ahead Eagles na een dopingschorsing van ruim negen maanden weer op de bank tijdens een wedstrijd van Ajax. Kenneth Perez begrijpt niets van de situatie. 

"Ik vind het heel bijzonder dat Ajax hem terughaalt. Waar kies je voor als club: laat je je piepelen door een werknemer, of niet?", vraagt hij zich af bij ESPN. Onana weigerde zijn contract bij Ajax te verlengen, maar is teruggehaald bij de hoofdmacht door de blessure van Maarten Stekelenburg.

Perez vermoedt dat de Amsterdammers de problemen over zichzelf afroepen, door Onana weer welkom te heten in het eerste elftal. "Er komt een moment dat Pasveer een blunder gaat maken. Hij is goed in vorm, daarvoor wat minder... Het niveau van Pasveer zit daar ergens tussen. Als hij een fout maakt, dan komen de vragen weer. Daar kun je vergif op innemen. Dat je dit als club accepteert, is een wonder."

De Deense analist nuanceert zijn mening enigszins. "Er is natuurlijk geen enkele twijfel dat Onana een veel betere keeper is dan Pasveer."