Lachende Haller over Lewandowski: 'Je hoort mij niet klagen over zijn vertrek'

17 juli 2022 om 17:27

Sébastien Haller kijkt tevreden terug op zijn eerste weken bij Borussia Dortmund, waar hij zich over de erfenis van de vertrokken Erling Haaland moet ontfermen. Met Robert Lewandowski lijkt de volgende doelpuntenmachine de Bundesliga te verlaten. De Franse Ivoriaan is niet rouwig om het vertrek van de Bayern München-spits.

Alhoewel de transfer nog wereldkundig gemaakt moet worden, ziet het ernaar uit dat Lewandowski Der Rekordmeister spoedig inruilt voor een dienstverband bij FC Barcelona. "Je hoort mij niet klagen over zijn vertrek", zegt Haller lachend tegen Der Kicker. "Geen enkele spits in de competitie doet dat. Maar ik kan niet hopen op andermans zwakheden. Dus het belangrijkste voor mij is om op mezelf te focussen en zoveel mogelijk doelpunten te scoren.

Haller zelf maakte begin juli de overstap voor 31 miljoen euro van Ajax naar Borussia Dortmund. Naar eigen zeggen kreeg de international een warm ontvangst van zijn nieuwe ploeggenoten. "De teamgeest is goed, het zijn allemaal aardige jongens. We proberen elkaar nu beter te leren kennen. Er zijn hier veel nieuwe spelers."

Met Haaland had Haller een illustere voorganger in het Dortmund-shirt. Toch zijn de verwachtingen ook hoog voor de Ivoriaan, nadat hij uitblonk in de Champions League en zich tot topscorer (21 goals) van de Eredivisie kroonde. "Ik ben niet gekomen als opvolger van iemand, maar omdat de club mijn kwaliteiten kon gebruiken. Ik zal mijn best doen om het in mij gestelde vertrouwen terug te geven."