Done Deal: Ajax heeft met Bassey de opvolger van vertrokken Martínez binnen

20 juli 2022 om 14:00
Laatste update: 20 juli 2022 om 14:12

Ajax de komst van Calvin Bassey naar Amsterdam via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. De 22-jarige verdediger komt over voor een bedrag van 23 miljoen euro aan Rangers. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar 26,5 miljoen euro. Daarnaast hebben de Schotten ook een doorverkooppercentage van 10% bedongen, meldt De Telegraaf

De Nigeriaans international heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026 bij de Amsterdammers. Daarbij is een optie opgenomen voor nog een seizoen. Het transferrecord van The Gers wordt flink aangescherpt met de verkoop van Bassey. Tot voor kort mocht Nathan Patterson zich de duurste uitgaande Rangers-speler noemen: in 2021 telde Everton veertien miljoen euro voor hem neer.

Twee jaar geleden kwam Bassey nog transfervrij naar Schotland, nadat hij uit zijn contract bij Leicester City was gelopen. Onder manager Giovanni van Bronckhorst beleefde de centrale verdediger annex linksback zijn definitieve doorbraak. Afgelopen seizoen kwam hij tot vijftig optredens in de hoofdmacht en speelde hij mee in de verloren Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt. Daarnaast werd de Schotse beker gewonnen.

Met de komst van Bassey heeft Ajax snel de vervanger voor de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger stapte zondag voor een bedrag van 67 miljoen euro (inclusief bonussen) over naar The Mancuninans.