'Alleen een wonder kan Feyenoord City nog redden: gemeente is aan zet'

9 november 2021 om 09:35

Feyenoord gaat deze week naar het stadhuis op de Coolsingel. De club trekt definitief de stekker uit het Feyenoord City-project, maar daarmee zijn de financiële problemen van de Stadionclub nog lang niet opgelost.

Afgelopen weekend maakte Feyenoord bekend dat de bouw van het nieuwe stadion geen doorgang vindt. Reden daarvoor zijn de stijgende bouwkosten. Feyenoord beschikt niet over het benodigde geld, maar door een 'nee' te verkopen aan de bouwmaatschappij is de kous nog niet af, weet Voetbal International.

De gemeente Rotterdam en de directies van het stadion en de club gaan met elkaar om tafel om te overleggen wat er te redden valt. Toch doorgaan met Feyenoord City lijkt geen optie, maar de plannen gestopt worden, blijven Feyenoord en De Kuip met enorme rekeningen uit het verleden zitten. Erger nog: De Kuip dient als onderpand bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Wanneer Feyenoord niet meer aan de betalingsvoorwaarden kan voldoen, valt het stadion in de handen van de Amerikaanse bank.

Daarmee ontvouwt zich een van de grootste rampen uit de historie van de Stadionclub. Het einde van Feyenoord City lijkt immers op het begin van een van de grootste uitdagingen die de Rotterdammers ooit hebben gehad.