Brobbey reageert uitgebreid op transfer: 'Dankbaar voor de terugkeer bij Ajax'

22 juli 2022 om 14:32

Brian Brobbey is ontzettend blij met zijn terugkeer bij Ajax. De Amsterdammers maakten vrijdag bekend 16,35 miljoen euro te betalen aan RB Leipzig om het kind van de club terug te halen.

Een jaar na zijn transfervrije vertrek besloot Ajax de portemonnee te trekken. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot maximaal 19,35 miljoen euro. Het afgelopen half jaar speelde hij alweer in Noord-Holland: destijds werd hij gehuurd van Die Roten Bullen. "Het was tijd om naar huis te gaan", reageert Brobbey op zijn overstap tegenover Ajax TV.

Met niets anders dan terugkeren bij Ajax was Brobbey bezig, nadat hij worstelde bij Leipzig. "Ik bleef mijn zaakwaarnemer steeds berichten van: wanneer is het klaar? De onderhandelingen tussen de clubs duurden lang. Zelf was ik er al veel eerder uit." Met zeven doelpunten in elf Eredivisie-optredens was de bijdrage van de aanvaller aan de Ajax-titel in de afgelopen jaargang groot.

Brobbey rept over een 'gezellig team' in Duitsland, maar geeft aan dat hij vooral uitzag naar het weerzien met zijn Ajax-ploeggenoten. "Bij Leipzig kende ik een moeilijke periode, maakte ik weinig minuten. Maar ik ben de mensen daar wel dankbaar dat ze me terug lieten gaan naar Ajax. Ik wil belangrijk zijn met doelpunten en de lijn van vorig jaar doortrekken. Dit is gewoon mijn huis. Nee, ik ga nergens meer heen."