Schreuder over selectie: 'We zijn links en rechts nog bezig met versterkingen'

22 juli 2022 om 21:56
Laatste update: 22 juli 2022 om 21:58

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt, zegt trainer Alfred Schreuder. De 49-jarige Barnevelder is blij met zijn aanwinsten, maar verwacht dat er nog wel wat versterkingen bij zullen komen.

"Je weet nooit wat er nog gebeurt op de transfermarkt", reageert Schreuder in gesprek met Ajax TV op de vraag of Ajax klaar is op het gebied van aankopen. "We zijn links en rechts nog wel bezig met wat versterkingen, maar je moet altijd kijken of het haalbaar is. We zijn goed in overleg met elkaar en dat is belangrijk."

"Toen ik naar Hoffenheim ging werd er heel veel verkocht. Daar baalde ik gigantisch van", vervolgt Schreuder. "Bij Club Brugge heb ik juist alleen maar spelers gekregen en ging er van de basisspelers niemand weg. Bij Ajax gebeurt hetzelfde als bij Hoffenheim: er gaan veel spelers weg. Het is heel interessant om dat met zijn allen goed te bespreken zodat er weer een sterk team aankomt. Daar zijn we met zijn allen keihard mee bezig."

Schreuder is van mening dat Ajax nog niet klaar is voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. "Fysiek zijn we zeker nog niet klaar en qua speelwijze moeten we ook nog grote stappen zetten, omdat er veel nieuwe spelers in de selectie zitten. Ze moeten leren om dingen samen te gaan doen. We hebben nog tijd nodig. We zitten fysiek op zeventig procent."