'Dessers hard op weg naar Italië: akkoord met Serie A-club op handen'

26 juli 2022 om 07:15

Cyriel Dessers staat op het punt om de overstap te maken naar Cremonese, meldt in navolging van Het Laatste Nieuws nu ook Fabrizio Romano. De Italiaanse transferexpert weet dat de gesprekken met de Italianen zich in een vergevorderd stadium bevinden.

Het eerste bod van de Serie A-club zou resoluut van tafel geveegd zijn door KRC Genk. 'De gesprekken gaan de goede kant op', zo klinkt het. Dessers zelf ziet een overstap naar Italië zitten. Afgelopen week begaf de Nigeriaans international zich met zijn zaakwaarnemers al richting Cremonese. "Het begint allemaal te bewegen. Ik ben even benieuwd als jullie naar wat Genk zal zeggen", liet Dessers maandag nog optekenen door HLN.

Dessers, na een succesvol seizoen op huurbasis bij Feyenoord, scoorde zondag direct bij zijn rentree op de Belgische velden. Toch kon de aanvaller een nederlaag niet voorkomen tegen Club Brugge (3-2). Mogelijk blijft het bij één officieel optreden sinds zijn terugkeer. De Rotterdammers konden de aanvaller na afloop van zijn huurcontract definitief inlijven voor een vast bedrag van vier miljoen euro, maar besloten daarvan af te zien. Het is onduidelijk welk bedrag Cremonese zal betalen.