Dessers de grote man met twee doelpunten bij overwinning van KRC Genk

31 juli 2022 om 16:34

Cyriel Dessers heeft zich bij KRC Genk tot matchwinner gekroond. De Nigeriaanse spits liet zich met twee doelpunten gelden bij de 3-1 overwinning op Standard Liège.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, of de publiekslieveling van Feyenoord in het afgelopen seizoen stond alweer op het scorebord. Een voorzet werd behendig door Dessers binnengetikt. Daarmee zorgde de aanvaller voor een vroeg 1-0 voorsprong. Even later fungeerde hij ook nog eens - op zeer gelukkige wijze - als aangever bij het doelpunt van Mike Trésor Ndayishimiye, tot en met 2021 actief bij Willem II.

Denis Drăguș deed na 25 minuten spelen wat terug namens Standard, maar vijf minuten later werd de marge opnieuw naar twee getild. Wederom was het Dessers die scoorde. De aanvaller mocht aanleggen vanaf de stip en maakte geen fout vanaf elf meter: 3-1. In het resterende uur van het duel werd niet meer gescoord.

Door de overwinning staat KRC Genk na twee wedstrijden op drie punten. Dessers kan sinds zijn terugkeer uit Rotterdam uitstekende statistieken overleggen. In de eerste wedstrijd van het seizoen (3-2 nederlaag tegen Club Brugge) wist hij ook al tot scoren te komen.