'Memphis rond over miljoenencontract bij Juventus, alleen Barça nog sta-in-de-weg'

13 augustus 2022 om 08:57
Laatste update: 13 augustus 2022 om 09:35

Memphis Depay is er persoonlijk uit met Juventus. De spits van FC Barcelona moet nog wel in conclaaf met zijn huidige werkgever, maar als het aan hem ligt verkast hij naar Italië.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Matteo Moretto. Volgens de Italiaanse journalist ligt er een topcontract klaar voor Memphis in Turijn. De vice all-time topscorer van Oranje kan zo’n zeven miljoen euro per jaar op gaan strijken, minimaal twee seizoenen lang.

Nu is het zaak dat Juve en Memphis er nog uit gaan komen met Barça. De voormalig speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon kwam een jaar geleden transfervrij over, terwijl hij veel meer had kunnen verdienen bij andere clubs. Daarom hoopt Memphis dat de Catalanen hem voor een symbolisch bedrag laten vertrekken.

Dat Barça afstand hem graag de deur uit laat gaan, is bekend. De Blaugrana’s moeten flink wat ruimte maken in het salarisbudget, aangezien niet alle nieuwste aanwinsten op dit moment niet kunnen worden ingeschreven. Volgens de laatste berichtgeving is dit wel het geval voor Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen.