Tien man van Liverpool morsen opnieuw twee punten tegen Crystal Palace

15 augustus 2022 om 22:57
Laatste update: 15 augustus 2022 om 23:01

Liverpool beleeft een Premier League-start waar het niet over naar huis kan schrijven. Na het gelijke spel tegen Fulham van afgelopen week, kwam het wederom niet verder dan 1-1 tegen Crystal Palace.

Liverpool had vanaf minuut één het beste van het spel. Good old James Milner kreeg in de eerste minuten een opgelegde kans om The Reds op voorsprong te zetten, maar liet dit na. Na ruim een half uur spelen waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Wilfred Zaha werd weggestoken door zijn kompaan Eberechi Eze en bleef zeer koel toen hij oog in oog kwam met Alisson Becker: 0-1. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Darwin Nuñez zag zijn inzet op miraculeuze wijze tegen de paal belanden.

Na rust was het opnieuw Liverpool dat aandrong, maar zonder succes. Het leek zelfs een stuk erger te worden voor de ploeg van Jürgen Klopp. Nuñez liet zich uitdagen door Palace-verdediger Anderson. De Uruguayaan, temperamentvol als hij is, gaf een kopstoot die niet onopgemerkt was gebleven bij de arbitrage. The Reds moesten verder met tien man, maar dat zorgde er niet voor dat ze bij de pakken neer gingen zitten. Luis Dias zorgde zelfs al snel voor de gelijkmaker, door vijf verdedigers te passeren en op fraaie wijze raak te schieten. Daarmee kwam de einduitslag op het scorebord.

Pep Guardiola zal namens Manchester City in zijn vuistje lachen. The Citizens staan na twee wedstrijden zes punten, terwijl hun concurrent er nu slechts twee heeft.