'Manchester United gaat met Chelsea om de tafel om huurtransfer te bespreken'

17 augustus 2022 om 13:49
Laatste update: 17 augustus 2022 om 14:53

Manchester United maakt volgens het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic serieus werk van de komst van Christian Pulisic naar Old Trafford. De aanvaller zit bij Chelsea vaker op de bank dan hem lief is en staat open voor een vertrek.

Manager Erik ten Hag zou inzetten op een huurdeal voor de buitenspeler die in 2019 voor maar liefst 70 miljoen euro werd gekocht van Borussia Dortmund. De 23-jarige Pulisic wist in de afgelopen drie jaar nooit uit te groeien tot vaste waarde en lijkt ook dit seizoen onder Thomas Tuchel op weinig speelminuten te hoeven rekenen.

Toch is United niet de enige club met interesse in de aanvoerder van het nationale elftal van de Verenigde Staten. Newcastle United, Juventus en Atlético Madrid zouden de snelle vleugelspits graag willen binnenhalen. Intern zou Pulisic zijn voorkeur hebben uitgesproken voor een tijdelijke overgang naar The Mancunians.

Het zou niet de eerste aanvaller zijn die Stamford Bridge deze zomer (tijdelijk) verlaat. Timo Werner keerde terug naar RB Leipzig, waar Internazionale Romelu Lukaku opnieuw in de armen sloot. Daarnaast bestaat er interesse in Callum Hudson-Odoi en is Chelsea in de markt voor de talentvolle Anthony Gordon van Everton.