Klopp wil drie punten bij afgelasting: 'We hebben niets te maken met de situatie'

21 augustus 2022 om 08:08
Laatste update: 21 augustus 2022 om 08:12

Jürgen Klopp is van mening dat Liverpool recht heeft op drie punten als de wedstrijd maandagavond tegen Manchester United geen doorgang kan vinden. Een supportersgroep van United, 1958, heeft protestacties aangekondigd tegen de familie Glazer, eigenaren van de club uit Manchester.

In mei 2021 werd de wedstrijd tussen de twee grootmachten al eens afgeblazen nadat supporters massaal het veld betraden. Het duel moest op een andere datum worden ingehaald, maar volgens Klopp moet da FA dit keer niet ingaan op een dergelijk verzoek. "Ik hoop echt dat het niet gebeurt. Maar als het gebeurt, vind ik dat wij de drie punten moeten krijgen. We hebben niets te maken met de situatie. Als de supporters willen dat de wedstrijd geen doorgang vindt, kunnen we niet zomaar een nieuwe datum prikken in dit bomvolle seizoen." In gesprek met The Independent legt de Duitser zich nader uit. "Hopelijk kunnen we daarheen om een wedstrijd te spelen. In een dergelijke situatie zou de andere ploeg altijd de punten moeten krijgen, want zij hebben er niks mee te maken en de tegenstander heeft de wedstrijd voorbereid."

Afgelopen week schreef The Telegraph al dat spelers van Manchester United vrezen voor de veiligheid van familie en vrienden in het stadion. Zo zouden de spelers bang zijn dat zij doelwit worden van gefrustreerde fans.