Opstellingen Ajax en Sparta bekend: Berghuis en Bassey starten op het Kasteel

21 augustus 2022 om 13:41
Laatste update: 21 augustus 2022 om 13:41

Om 14:30 uur neemt Ajax het op tegen Sparta Rotterdam in een uitduel op het Kasteel. Grote afwezige is Antony die vervangen wordt door Berghuis. Verder maakt Calvin Bassey zijn basisdebuut voor de Amsterdammers.

Door de transferperikelen rondom Antony is hij buiten de selectie gelaten. Zoals verwacht neemt Berghuis zijn plek aan de rechterflank van hem over. Verder is er een plek achterin de defensie gereserveerd voor Bassey waardoor Daley Blind naar linksachter verschuift en daarmee Owen Wijndal uit de basis verdringt. Kenneth Taylor krijgt op het middenveld de voorkeur boven Davy Klaassen. Taylor begon het seizoen voortvarend en start voor de vierde wedstrijd op rij in de basis.

Bij Sparta begint Shurandy Sambo in de basis. De huurling van PSV vervangt Abels op rechtsachter. Verder starten Joshua Kitolano en Sven Mijnans in plaats van Younes Namli en Arno Verscheuren.

Opstelling Sparta:

Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Kitolano, Lokilo, De Guzman; Mijnans, Lauritsen, Van Crooij.

Opstelling Ajax:

Remko Pasveer, Jurriën Timber, Calvin Bassey, Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Dusan Tadic, Devyne Rensch, Daley Blind, Steven Berghuis