Duitse media lyrisch over optreden De Ligt na basisdebuut voor Bayern München

22 augustus 2022 om 09:47
Laatste update: 22 augustus 2022 om 09:53

Matthijs de Ligt beleefde een uitstekend basisdebuut. De Nederlandse verdediger gaf zijn visitekaartje af aan trainer Julian Nagelsmann en solliciteerde daarmee op een basisplaats volgende week in het duel met Borussia Mönchengladbach. De Duitse kranten waren zeer te spreken over het optreden van de 23-jarige mandekker.

Bayern gaf weer een galavoorstelling weg in het Vonovia Ruhrstadion, de thuishaven van Vfl Bochum. Der Rekordmeister won met 0-7 van de thuisploeg en staat soeverein aan kop in de Bundesliga. De Ligt scoorde in de 25e minuut zijn eerste officiële doelpunt voor de Beierse formatie. BILD sprak over een 'machtdemonstration' en gaf De Ligt een twee, waarbij een één het hoogst haalbare is. Ook Die Abend Zeitung gaf 'kopbalmonster' De ligt een twee voor zijn optreden.

Sky Deutschland merkte op dat de tactische aanpasingen van Nagelsmann zijn vruchten af wierp. "Leroy Sané, De Ligt en Kingsley Coman meldden zich met uitroeptekens. Het inbrengen van drie nieuwe spelers deed niets af aan de prestaties van de regerend kampioen." De drie genoemde spelers scoorden zondag allemaal in de eerste helft en waren direct betrokken bij de eerste vier goals.