Gallardo reageert op Barça-geruchten: 'Ik wil mijn contract uitdienen'

1 oktober 2021 om 19:44

Marcelo Gallardo wordt genoemd als mogelijke opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar daar is de Argentijn naar eigen zeggen niet mee bezig. De 45-jarige trainer wil sowieso zijn contract uitdienen bij River Plate.

Volgens Spaanse media wordt Koeman na de topper tegen Atlético Madrid op straat gezet door Barça-voorzitter Joan Laporta, die de interlandperiode zou willen gebruiken om een opvolger aan te stellen. Gallardo ligt echter nog tot eind dit kalenderjaar vast. "Ik focus me alleen op River Plate", zei hij tijdens een persconferentie. "Iedereen weet dat ik mijn contract wil uitdienen. Ik heb geen reden om van gedachten te veranderen of mij te laten afleiden."

Van een voortijdig vertrek bij River Plate wil Gallardo niets weten, maar vanaf 1 januari houdt hij zijn opties open. "Mijn besluit staat tot die datum vast. Daarna zullen we zien hoe het verder gaat." Hij wil niet kwijt of Barça al contact met hem heeft opgenomen. "Wat heeft het voor zin om te zeggen of ze contact met me hebben opgenomen?"

Gallardo staat al sinds 2014 aan het roer bij de Argentijnse topclub.