Lewandowski onthult derde tenue Barcelona in aanloop naar vriendschappelijk duel

24 augustus 2022 om 10:55
Laatste update: 24 augustus 2022 om 13:15

FC Barcelona heeft het derde tenue gelanceerd voor dit seizoen. In aanloop naar het vriendschappelijke duel tegen Manchester City onthulde de Catalanen het nieuwe shirt.  

Via de clubkanalen stuurde Barcelona een filmpje naar buiten waarop Robert Lewandowski het shirt aankondigt. Het shirt is bedoeld voor zowel de mannen als de vrouwen van de Spaanse club. De samenstelling van het tenue lekte al eerder uit. Een blauw-rood Sant Jordi-kruis staat centraal op het shirt. Dit kruis is al jaar en dag terug te vinden in het logo van Barcelona. Eerder dit seizoen onthulde de club al een goudkleurig uittenue.

Blaugrana speelt woensdagavond een vriendschappelijk duel tegen Manchester City om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Hoewel het duel midden in een speelweek plaatsvind, vinden beide teams het van belang dat het duel doorgang vind in strijd tegen de ziekte. City-trainer Pep Guardiola gaf eerder al aan dat zijn ploeg met een B-selectie van start zal gaan. De Catalanen zullen spelen in het nieuwe tenue.