'Blijkt een inschattingsfout te zijn geweest de PSV-defensie ongemoeid te laten'

5 september 2022 om 06:49

PSV werd aan het begin van dit seizoen bejubeld met de nieuwe aankopen en met het behoud van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré willen de Eindhovenaren naar een kampioensschap toe. Het treffen met FC Twente legde echter de zwakke plekken van de ploeg bloot en doet verdacht veel denken aan de seizoensstart van het afgelopen seizoen. 

Volgens De Telegraaf deed het duel met Twente veel denken aan het affiche van februari, waarin De Tukkers ook stormachtig aan de wedstrijd begonnen. 'Toen knokte PSV zich nog terug tot 3-3, wat nog altijd kostbare schade was in de kampioensrace. Ook ditmaal kwam een gelijkspel nog dichtbij, zo kopte André Ramalho vlak voor tijd tegen de lat, maar verdiend zou een punt niet zijn geweest en uiteindelijk keerden de Brabanders aangeslagen en met lege handen huiswaarts.'

Tegen Twente zag het er defensief niet sterk uit van de Eindhovenaren. De tegenstander kreeg in veel ruimte in het strafschopgebied van PSV en de eerste treffer gaf dat pijnlijk aan. Vaclav Cerny nam de bal verkeerd aan op acht meter van het doel, maar kreeg de tijd van de verdediging de bal opnieuw aan te nemen en in de hoek te werken. 'Net als vorig seizoen strandden de Eindhovenaren in het voorportaal van de Champions League (toen Benfica, nu Rangers FC) en de grote achilleshiel van vorig seizoen – de defensieve kwetsbaarheid – is gebleven en misschien nog wel verergerd', schrijft de krant. 

PSV speelde zaterdag het tiende duel van het seizoen en haalde wéér niet de nul. Het gebeurde nog nooit eerder dat de Eindhovenaren in de eerste tien wedstrijden geen enkele clean sheet noteerden. 'Het blijkt een inschattingsfout te zijn geweest om bij de renovatie van het elftal de verdediging ongemoeid te laten en met Walter Benitez alleen een nieuwe doelman te halen', stelt De Telegraaf. 'Zo vroeg in het seizoen valt er nog heel wat te versleutelen aan het PSV van Van Nistelrooy. Daarvoor is nauwelijks tijd met de snelle opeenvolging van wedstrijden – donderdag wacht alweer de start van de groepsfase van de Europa League met de thuiswedstrijd tegen Bodo/Glimt', besluit de krant.