'Het is nodig dat PSV een keer écht gaat presteren in de Europa League'

6 september 2022 om 08:43

PSV begint donderdag aan de nieuwe Europese campagne in de Europa League. De Eindhovenaren zijn erbij gebaat te presteren om zo de benodigde miljoenen binnen te vissen.

Door een 1-0 nederlaag tegen Rangers FC na een 2-2 gelijkspel op Ibrox speelt PSV dit seizoen in de Europa League. In een bijna uitverkocht eigen huis ontvangen de Brabanders met Bodo/Glimt FK de eerste tegenstander uit de groep. 'Drie (nagenoeg) volle Philips Stadions, de premie voor het bereiken van de groepsfase, tv-gelden en een aantal overwinningen zetten voor de winst- en verliesrekening niet echt zoden aan de dijk', stelt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de regionale krant is het nodig dat PSV 'écht een keer presteert' in het tweede toernooi van Europa. Het behalen van de halve finale betekent zo'n tien miljoen euro aan extra inkomsten, terwijl de zilvervloot binnenvaart op het moment dat het toernooi wordt gewonnen. Het winnen van de Europa League betekent namelijk directe plaatsing voor de veel lucratievere Champions League.

Daarnaast zal PSV met een schuin oog kijken naar Feyenoord. De Rotterdammers beleefden afgelopen seizoen een glansrijke campagne in de Conference League die pas eindigde in de finale tegen AS Roma. Dankzij de prestaties van de Stadionclub werd de één na de andere basisspeler verkocht. Grote transfers bleven de afgelopen zomer uit voor de Eindhovenaren.