De Ligt en Mazraoui in de basis bij Bayern München: 'Matthijs verkeert in topvorm'

10 september 2022 om 15:24
Laatste update: 10 september 2022 om 16:03

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui starten in de basis bij Bayern München in het Bundesliga-duel met Vfl Stuttgart. Voor de wedstrijd was Bayern-trainer Julian Nagelsmann nog vol lof over de Nederlander.

In zijn eerste weken onder contract bij Der Rekordmeister moest de Ligt nog op de bank beginnen. Nu lijkt de verdediger zich in de basis te hebben geknokt. Voor de wedstrijd was Nagelsmann nog vol lof over de jonge mandekker. "Het gaat uiteindelijk niet alleen om verdedigen. Op zijn positie zijn er weinig rustmomenten. Maar Matthijs verkeert inmiddels in topvorm", vertelde de trainer aan Duitse media. "Hij speelt heel stabiel, erg volwassen. Bovendien is hij leergierig en continu bezig om beter te worden."

De basisplaats van Mazraoui is opvallend te noemen. De rechtsback kwam deze zomer transfervrij over van Ajax, maar bewees nog geen enkel moment zijn waarde. Nu mag hij het in het duel met Stuttgart laten zien aangezien Benjamin Pavard rust krijgt. Ook onder andere Leroy Sané en Sadio Mané beginnen op de bank in aanloop naar het duel met FC Barcelona komende dinsdag in de Champions League.