Van de Looi teleurgesteld in Botman: 'Eerste keer dat ik zoiets meemaak'

20 september 2022 om 17:03

Erwin van de Looi is niet blij met de keuze van Sven Botman om te bedanken voor Jong Oranje. De verdediger van Newcastle United blijft liever in Engeland om zich te focussen op de club en zijn eigen ontwikkeling.

Botman liet bondscoach Van de Looi weten dat hij geen trek had in de oefenduels met België en Roemenië. "Ik ben teleurgesteld", zegt Van de Looi tegenover de camera van ESPN. "Je bent met elkaar voor iets bezig en daar horen ook vriendschappelijke wedstrijden bij."

"Als je onderdeel van de groep bent, dan hoor je daar gewoon bij te zijn en hoor je niet al te makkelijk af te zeggen", vervolgt de bondscoach. "Aan de andere kant: je moet wel graag willen komen, anders niet. We gaan gewoon lekker door met de jongens die we hebben."

Van de Looi adviseerde Botman nog eens goed na te denken over zijn besluit om in Newcastle te blijven, dit had echter niet het gewenste effect. "Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Toch respecteer ik zijn besluit, want je moet wel graag voor het nationale team willen spelen."