Braziliaanse back terug op het trainingsveld bij PSV, maar traint nog individueel

29 september 2022 om 17:14

Mauro Júnior is weer terug op het trainingsveld bij PSV. De omgetoverde verdediger is na maanden afwezigheid weer terug in Eindhoven, maar of een rentree snel in de maak is valt te betwijfelen.

Mauro ontbrak al enige tijd bij de koploper van de Eredivisie, maar heeft zijn gezicht weer laten zien op het trainingsveld van PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. Wegens een liesblessure stond de vleugelverdediger lang langs de kant en miste hij ook de gehele voorbereiding van de Eindhovenaren. Ondanks het feit dat de Braziliaan weer individueel op De Herdgang traint, is het onduidelijk wat de status van zijn herstel is. Op het perspraatje voorafgaande aan de wedstrijd tegen SC Cambuur zal trainer Ruud van Nistelrooij nader tekst en uitleg geven over de situatie rondom Mauro.

Realistischer is de rentree voor Luuk de Jong komende weekend. De spits van PSV liet onlangs via de clubkanalen weten dat hij er tegen Cambuur weer bij hoopt te zijn. Het gemis van een centrumspits was voelbaar in Eindhoven. Onder andere Ismael Saibari, Guus Til, Yorben Vertessen, Anwar El Ghazi en Xavi Simons kregen de kans in de punt van de aanval, maar geen van allen slaagde daar succesvol in. Met de terugkeer van De Jong hopen de Eindhovenaren de koppositie in de Eredivisie succesvol te verdedigen.