Botman krijgt steun na kritiek Van der Looi: "Dit heeft hij heel erg goed gedaan"

30 september 2022 om 14:01

Sven Botman koos er afgelopen interlandperiode voor om bij Newcastle United te blijven in plaats van naar Jong Oranje te gaan. Manager Eddie Howe begrijpt die keuze maar al te goed.

"Sven wilde zich graag ontwikkelen om het niveau in de Premier League aan te kunnen. Dit heeft hij heel erg goed gedaan", laat de manager van Newcastle United weten op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-uitduel met Fulham. "Sven heeft deze twee weken goed getraind en daar zal hij zeker profijt van hebben."

De 22-jarige Botman verkoos trainen bij Newcastle boven twee oefeninterlands met Jong Oranje. Bruno Martins Indi raakte vlak voor de interlandperiode geblesseerd, waardoor er wel vraagtekens bij de keuze van Botman kunnen worden gezet. De linksbenige verdediger had mogelijk opgeroepen kunnen worden, maar de kans is klein dat bondscoach Louis van Gaal nog beroep doet op een nieuwe speler.

Ook Erwin van der Looi was verbaasd over de keuze van Botman. De bondscoach van Jong Oranje was duidelijk. "Ik accepteer uiteraard zijn beslissing, maar ik begrijp hem niet", aldus de trainer.