Cillessen heeft geen WK-zorgen: 'Er is veel speculatie, maar ik ken de situatie'

3 oktober 2022 om 15:32

Jasper Cillessen keepte dit seizoen zeven wedstrijden voor NEC en heeft nog altijd niet verloren met de Nijmegenaren. De teller staat na één overwinning en zes gelijke spelen op rij op negen punten. De doelman zegt de plannen van Louis van Gaal te weten voor het opkomende WK en maakt zich geen zorgen over de concurrentie onder de keepers. 

Cillessen stond dit seizoen nog niet aan de verliezende kant in de Eredivisie. "Op zich is dat lekker, al win je natuurlijk liever. We hebben een goede ploeg. Achterin geven we weinig weg. En als we wat weggeven, kan ik mijn ding doen. Dat is lekker. Maar uiteindelijk wil je ook weer eens gaan winnen", geeft de sluitpost toe, die goed overweg kan met verdediger Ivan Marquez. "Heerlijk om zo’n speler voor je te hebben. Gelukkig spreken we beiden Spaans, dus we kunnen goed communiceren."

De doelman kwam niet in actie in de laatste groepswedstrijden van de Nations League, voor Louis van Gaal de laatste wedstrijden om zijn spelers in Oranje aan het werk te zien. "Ik had graag gespeeld, maar de bondscoach was er duidelijk over wat zijn plan was. Dan heb je daar vrede mee en geef je gas op de trainingen", zegt Cillessen, die de plannen van Van Gaal voor het WK kent. "Hij heeft het besproken met mij. Er wordt een hoop gespeculeerd, maar ik weet hoe de situatie is", besluit de doelman enigszins mysterieus.