'Cillessen was zo overtuigd, denk dat Van Gaal hem een basisplek heeft toegezegd'

3 oktober 2022 om 18:44

Jasper Cillessen zorgde dit weekend niet alleen met zijn uittrap tegen Gimenez voor opschudding. Ook de uitspraken van de NEC-doelman over zijn kans op een basisplaats op het WK zorgden voor gefronste wenkbrauwen bij de voetbalpodcast KickOff van De Telegraaf.

De keeper van NEC lijkt er zelf zeker van te zijn dat hij op goal staat bij Oranje op het WK. "Ik denk dat Jasper Cillessen een basisplaats tijdens het WK is toegezegd. Hij was zo overtuigd", aldus verslaggever Mike Verweij. "Ik vond het zo raar dat Louis van Gaal na de wedstrijd tegen België de prestaties van Remko Pasveer aan het downplayen was. Hij sprak van 'oprapertjes', 'rollertjes' en ballen die recht op hem af geschoten waren. Toen dacht ik: volgens mij ben je aan het voorsorteren op de basisplaats van Cillessen. De overtuiging waarmee Cillessen zegt dat hij denkt dat hij keept tegen Senegal, daardoor ben ik van mening dat het hem is toegezegd."

Driessen zou het wel terecht vinden als Cillessen gaat keepen in Qatar. "Hij heeft Van Gaal nooit in de steek gelaten. Je kan onmogelijk zeggen dat Jasper Cillessen niet in vorm is. Hij heeft ook al een keer op een WK gestaan. Wat is erop tegen om die jongen onder de lat te zetten. Er is weinig tot niets aan te merken op hem. Misschien alleen dat het volgens Rafael van der Vaart een naar mannetje is", doelt Driessen op de uitspraken van de voormalig Oranje-international bij de NOS.