Cillessen haakt in op kritiek: 'Ik vind het fantastisch voor Remko, echt waar'

5 oktober 2022 om 10:21
Laatste update: 5 oktober 2022 om 10:22

Jasper Cillessen heeft zich nogmaals uitgesproken over de situatie rondom de keepers van het Nederlands elftal. De NEC-goalie kreeg de nodige kritiek te verwerken na verschillende uitspraken in media-optredens.

Oud-international Rafael van der Vaart noemde Cillessen een 'naar mannetje' en kreeg daarin steun van oud-collega Wesley Sneijder, die aangaf dat de goalie van NEC altijd op zichzelf was en vaak afwezig leek. Cillessen zat de laatste twee interlands op de bank bij Oranje, ten koste van Remko Pasveer. "Ik wil altijd spelen, maar de bondscoach is er duidelijk over geweest naar mij toe", vertelt Cillessen in gesprek met Voetbal International.

"Ik weet wat de situatie is en ik hoef niet te wanhopen", vervolgt hij. "De bondscoach wilde Remko aan het werk zien. Ik hoopte op in ieder geval één wedstrijd, dat mocht niet zo zijn. Ik heb een goede week gehad en we zitten in de Final Four, dus het doel is bereikt."

Cillessen leek volgens de kritiek geen goede teamspeler te zijn, maar de goalie zelf benadrukt dat hij Pasveer blijft supporten. "Ik vind het fantastisch voor Remko, echt waar. Hij is een geweldige gozer om mee samen te werken. Van een keepersstrijd is intern ook niet echt sprake, alleen in de media wellicht. Wij als keepers kunnen het goed met elkaar vinden."