Ronaldo oogst lof in Engeland na 700 doelpunten in clubverband: 'Making Cris-tory'

10 oktober 2022 om 07:50
Laatste update: 10 oktober 2022 om 10:36

Cristiano Ronaldo was zijn gewicht weer eens een keer in goud waard in de uitwedstrijd van Manchester United tegen Everton zondagavond (1-2). De 37-jarige routinier maakte zijn zevenhonderdste doelpunt in clubverband, een goal die gelijk beslissend was. De Portugees rekent op lof van collega’s en de media.

Ronaldo kwam na een half uur spelen binnen de lijnen voor Anthony Martial, die even daarvoor nog verantwoordelijk was voor de assist bij de gelijkmaker van Antony. Vlak voor rust nam de aanvaller de 1-2 voor zijn rekening, nadat hij op hoge snelheid afrondde nadat hij was weggestuurd door Casemiro.

“Dat maakt indruk”, begon Ten Hag tegenover over de prestatie van Ronaldo tegenover The Guardian. “Het maken van 700 goals is een wereldprestatie. Ik ben erg blij voor hem en feliciteer hem met deze mijlpaal. Daarnaast ben ik ook blij met zijn eerste goal in dit Premier League-seizoen, ik weet zeker dat er meer gaan volgen.”

Ook verliezend Everton-manager Frank Lampard heeft louter goede woorden over voor de Portugees. “Het is ongelofelijk. Hij is één van de grootste spelers die ooit op de velden heeft gestaan. En dat in het tijdperk waarin we ook nog Messi hebben.”

Ook in The Sun en The Mirror gaat het over de prestatie van Ronaldo. ‘Making Cris-tory’ is de kop van eerstgenoemde. Laatstgenoemde komt met een andere woordspeling: ‘Crs-is over?’. Ronaldo maakte zijn doelpunten bij Sporting Portugal, Manchester United, Real Madrid, Juventus en nu weer bij United.