Haaland onthult opmerkelijk eetpatroon: 'Welk vlees is dan slecht voor je?'

10 oktober 2022 om 20:52
Laatste update: 10 oktober 2022 om 20:57

Erling Haaland is bij Manchester City bezig aan een geweldig seizoen met ongekende cijfers. Of er een geheim is voor zijn succes is natuurlijk slechts gissen, maar de Noor doet wel een boekje open over zijn eetpatroon. Zo eet hij bijvoorbeeld het hart en de lever van een koe.

De Telegraaf meldt namelijk dat Haaland in zijn nieuwe documentaire, Haaland: The Big Decision, erover vertelt. "Kwaliteitsvoeding die lokaal geproduceerd wordt, is voor mij het belangrijkste. Er wordt gezegd dat vlees slecht voor je is, maar dan stel ik de vraag: welk vlees? Het vlees bij McDonalds of dat van de plaatselijke koe die gras eet? Ik eet het hart en de lever", aldus de topscorer van de Premier League. Haaland scoorde in negen wedstrijden al vijftien goals, waaronder drie hattricks.

Beide organen staan bekend als zogenaamde superfoods en zijn rijk aan vitamine B, ijzer, fosfor, koper en magnesium. Daarnaast heeft hij nog wat tips. "Het eerste wat ik ’s morgens doe, is naar de zon kijken. Dat is goed voor het biologisch ritme. En mijn water drink ik gefilterd, ook dat kan een positief effect hebben op mijn lichaam." Wanneer de spits vakantie heeft, houdt hij er naar eigen zeggen van om kebab of pizza te eten. "Al kan ik daar natuurlijk niet te veel van nemen."