Salah maakt Ajax-missie lastiger met snelste CL-hattrick ooit in duel met Rangers

12 oktober 2022 om 22:55
Laatste update: 12 oktober 2022 om 23:48

Liverpool FC heeft woensdagavond eenvoudig afgerekend met Rangers FC. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kon in de eerste helft nog goed mee, maar werd in de tweede helft overlopen en had bovendien te maken met een getergde Mohamed Salah. De Egyptenaar scoorde drie keer in zes minuten en heeft daarmee de snelste Champions League-hattrick ooit op zijn naam. Het werd uiteindelijk 1-7 voor de ploeg van Jürgen Klopp.

Van Bronckhorst wist dat het lastig zou worden tegen The Reds, maar zijn ploeg kwam na een kwartier wel verrassend op voorsprong door Scott Arfield. Liverpool reageerde echter zeven minuten later al met de gelijkmaker van Roberto Firmino. Rangers verdedigde met man en macht en kwam de eerste helft door met een stand van 1-1.

In de tweede helft zette Liverpool aan en kwam de Engelse club na een klein uur op voorsprong. Firmino maakte zijn tweede van de avond en gaf tien minuten later een geweldige assist op Darwin Núñez. De Uruguayaan werd na zijn treffer gewisseld voor Salah en de Egyptenaar besloot dat het tijd was zich van zijn beste kant te laten zien. Met treffers in minuut 75, 80 en 81 wist de aanvaller de snelste Champions League-hattrick ooit te maken. Het vorige record stamde uit 2011, op naam van Bafétimbi Gomis in het duel tussen Dynamo Zagreb en Olympique Lyon.

In de slotfase wist Harvey Elliott nog de 1-7 voor zijn rekening te nemen, waarmee Klopp na een lastige periode een enorme uitzege boekt in Europa. Liverpool heeft door de overtuigende overwinning de missie van Ajax nog lastiger gemaakt. De Amsterdammers moeten de laatste twee duels winnen, terwijl Liverpool beide wedstrijden in de groepsfase moet verliezen om de ploeg van Alfred Schreuder nog te laten overwinteren. Ajax treft Liverpool op 26 oktober.