Liverpool weet te verrassen en boekt knappe zege op Manchester City

16 oktober 2022 om 19:38

Liverpool heeft een knappe overwinning geboekt in de topper tegen Manchester City. The Reds wonnen op Anfield met 1-0 dankzij een treffer van Mohamed Salah.

De wedstrijd begon erg rustig en leek niet echt los te komen. Topschutter Erling Haaland werd ook niet gevaarlijk in het eerste bedrijf. In de tweede wedstrijd veranderde het spelbeeld volledig. City leek snel op 0-1 te komen via Phil Foden, maar de goal werd teruggedraaid door de VAR. Even later waren de bezoekers weer dichtbij de openingstreffer maar Haaland zag zijn inzet gekeerd worden.

Liverpool creerde weinig mogelijkheden, maar kwam toch op voorsprong in eigen huis. Mohamed Salah schoot binnen na een verre uittrap van doelman Allison Becker: 1-0. De spanning was om te snijden in de slotfase en dat koste Jurgen Klopp een rode kaart. De Duitse manager was woedend op de scheidsrechter nadat zijn ploeg geen vrije trap toegekend kreeg. Klopp werd naar de tribunes gestuurd en zag vanaf daar dat Liverpool de overwinning uit het vuur sleepte.