Complimentenregen voor Van Dijk na City-thuis: 'Ik heb zijn beste versie gezien'

17 oktober 2022 om 07:34

Virgil van Dijk was zondagavond één van de uitblinkers bij Liverpool in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Manchester City. De centrale verdediger wist Erling Haaland van scoren te houden en hield de nul met The Reds. Liverpool-legende Jamie Carragher prijst het optreden van Van Dijk.

"Van Dijk speelde de wedstrijd alsof hij iets te bewijzen had. Alles in hem toonde dat hij een van de beste verdedigers ooit is", begon de voormalig prof bij Sky Sports. "Ik heb Van Dijk nog nooit zo gezien zoals hij vandaag was. Ik heb hem in zijn beste versie gezien."

"Hij was dé leider en daar vroegen we voor de wedstrijd om. We hadden hem nodig om meer te kunnen laten zien", aldus Carragher, die er één ongewoon moment uitpikt. "Er was een situatie dat hij met een tackle de weg naar het doel blokkeerde. Wanneer zie je Van Dijk dat doen? Hij ging de wedstrijd in met de gedachte dat de wereld toekeek. Dat hij speelde tegen Haaland en zijn macht moest laten gelden."

"Hij is al vijf jaar geweldig, maar ik heb nog nooit zo'n optreden gezien met deze intensiteit, alsof het een echt gevecht was", besloot Carragher, die dé aangewezen persoon is om te oordelen over het optreden van Liverpool-verdedigers. De Engelsman kwam meer dan 700 keer in actie op Anfield.